Renovera badrummet själv inför jul

Nytt badrumBehöver ditt badrum fräschas upp? Då kan det vara dags för en renovering. Nu när julen börjar närma sig kan det dessutom vara kul att skapa en mysig, julig stämning. I den här artikeln hittar du tips på hur du kan fräscha upp ditt badrum utan särskilda kunskaper.

Identifiera behov och budget

Innan du sätter igång med renoveringen bör du ta dig tid att fundera på behoven. Att renovera badrummet är i regel inte billigt, så sätt en tydlig budget. Då kan du se svart på vitt hur mycket du har att röra dig med och hur pass stor renovering du har råd med.

Måla om

Något du kan göra själv som gör stor skillnad är att måla om väggarna. Vita väggar kan se grådaskiga ut med tiden, likaså andra färger. Genom att måla om skapar du snabbt en ny, fräsch och ren känsla i badrummet. Det sätter grunden för snygg design och dekor.

Satsa på speglar

Hur ser din badrumsspegel ut? Är det en vanlig spegel utan någon dekor på sidorna? Kanske ett badrumsskåp med spegel framtill? Det kan ofta ge en steril känsla och dessutom hittar du den typen av speglar på så många olika ställen. Därför kan det vara roligt att ha en mer personlig spegel som reflekterar din stil. Varför inte satsa på en klassisk spegel av trä i guld eller silver? Det kan också vara kul att satsa på en rund eller oval spegel istället för en vanlig rektangelformad variant.

Lägg till växter

Oavsett hur stort eller litet ditt badrum är blir det betydligt fräschare med en växt. Du kan välja alltifrån exotiska plantor som palmträd till små suckulenter. Allt beror på vilken stil du vill att badrummet ska ha och hur mycket plats det finns. Inför jul passar det utmärkt med en stor julstjärna. Kom ihåg att välja till en snygg kruka att sätta växten i!

Juldekor

När du dekorerar badrummet inför julen imponerar du garanterat. Det är inte alla som orkar sätta upp t.ex. julgirlanger över spegeln, dörren eller badrumshyllorna. I samma veva kan du även sätta tomtar bredvid vasken eller andra möbler. Allt beror på var du har plats. Och varför inte ställa in en liten artificiell julgran? Den kan du dekorera i samma färger som du har i badrummet, men gärna i rött, guld eller vitt så att du har juliga färger.

Juliga dofter

När julen nalkas är det härligt med julstämning även i badrummet. Köp gärna ljus med juldofter som kanel, äpplen och polkagris. Ett annat alternativ är essentiella oljor. Genom att köpa en diffuser och oljor kan du få en härlig doft och dessutom mindre torr luft. Det finns oljor som är särskilt utvecklade för en julig atmosfär, så det är bara att prova dig fram!