Tips inför en smidigare köksrenovering 

När en hel köksrenovering skall göras kan det exempelvis innebära byte av köksskåp, bänkskiva, diskho samt hushållsmaskiner. Därav kan det vara en fördel med att förbereda saker och ting innan en rörig köksrenoveringen. Görs detta kommer det med största sannolikhet att underlätta hela processen med allt vad det innebär när en köksrenovering skall göras. Det finns flertalet tips som du kan ta inspiration ifrån som vi skall titta närmare på från https://köksrenoveringstockholmslän.se/. 

Köksrenoveringstips 

  • Finns det utrymme så är ett provisoriskt kök att föredra under tiden det nya köket skall installeras. Ta med det viktigaste sakerna från köket som exempelvis micro, kokplatta eller vattenkokare till ett lämpligt ställe där du har din provisoriska bas tills det nya köket är klart. 
  • Gå igenom alla redskap och dylikt från det gamla köket. Detta är ett utmärkt tillfälle att rensa, packa ner sånt som du inte vill ha i det nya köket ner i flyttkartonger. Här har du möjligheten att sälja dem, ge bort dem eller slänga dem beroende på vad du föredrar. När detta görs kan du vara säker på att de viktigaste följer med till det nya köket samtidigt som du blir av med krimskrams som inte hör till det nya köket. 
  • Att göra i ordning ett skafferi med saker som du vet kommer att användas är också att föredra exempelvis kaffe, kryddor med mera. Resterande icke behövande saker kan du förvara i en låda under renoveringens gång. 
  • Beroende på vart du bor så är möjligheterna för exempelvis hämtmat varierande. Det du kan göra är att förbereda matlådor och lägga dem i frysen. Med detta sparar du tid genom att slippa laga mat samt att du gör extra besparingar. Att köpa till sig micromat och lättlagade soppor innan kan också vara ett alternativ beroende på vad behovet är för dig. 
  • En köksrenovering tar sin tid och därav kan det vara trevligt att städa säg innan helgen då ingen renovering förekommer för att få det någorlunda hemtrevligt. Det är lätt hänt att smuts och annat förs vidare till andra rum än just köket under renoveringen. 
  • Köpa till sig plastbestick, papptallrikar samt plastmuggar som du lätt kan slänga efter en måltid är guld värt. Då slipper du tänka på allt som har med disk att göra under renoveringen. Plastbestick, plastmuggar och papptallrikar är inga dyrgripar och du kan få många sådana för en liten peng. Ett annat tips är att använda sig av ett par bestick, tallrik och glas per person som du lätt kan diska i badrummet efter en måltid.