Så ordnar du hemstädning billigt 

Om du har planer på att anlita en firma för hemstädning så kan det vara värt att fundera på hur du kan minska kostnaden för det. Det är inte så svårt som du kanske tror och du kan ofta sänka priset ganska rejält.  Det här gör det billigare för dig vilket innebär att du istället kan spara pengarna till något annat. Det här kan framförallt vara viktigt om det till exempel är en flyttstädning, då kan du istället lägga pengarna på annat som behövs vid flytten. 

 

Minimera jobbet för personalen 

Genom att minska mängden jobb för städpersonalen så kan du faktiskt sänka priset. Ofta baseras priset på hur många timmar som krävs, så om det är mindre jobb blir det också en lägre kostnad för att få jobbet gjort. 

Det här kan såklart bara göras om du har tid att göra en del av städningen själv. Det är däremot värt att göra eftersom du ofta kan spara in en eller två timmar av städning som personalen annars måste göra. Det här kan alltså innebära en ordentlig besparing. 

Du kan också prioritera de allra jobbigaste uppgifterna som tar mest tid. Du behöver bara göra en del av dessa så har du antagligen lyckats skära bort en eller två timmar av arbete, det blir många hundralappar när du ska anlita någon för hemstädning.